Een betrouwbare partner in wereldwijde logistiek
DSV is een wereldwijde leverancier van transport en logistieke diensten, met kantoren in meer dan 80 landen én met een groeiend netwerk van partners, streven we ernaar om overal ter wereld transport over land, over zee, door de lucht, per spoor, of via koeriersdiensten te bieden, naast opslagfaciliteiten in magazijnen. Onze medewerkers zijn de drijvende kracht achter ons succes. Onze strategie is het aantrekken van getalenteerde mensen, ze te motiveren en te behouden door verantwoordelijkheid, empowerment en groeikansen te bieden. Als wereldwijde familie werken we samen om ons bedrijf te laten groeien. Voor meer informatie bezoek: www.dsv.com/nl

Hulpvraag
In 2022 groeiden we in de regio Zuid Nederland uit onze voegen en daarnaast stond er o.a. de opening van een nieuw warehouse gepland in Maastricht Airport voor Q1 – 2023 en speelden er meerdere groei- en uitbreidingsscenario’s op de achtergrond. Om deze uitdagingen aan te pakken, hebben we gekozen voor een oplossing via interim recruitment. Gezien de diversiteit in functies, locaties en de behoefte aan zelfsturing en zelfstandigheid, waren we op zoek naar een ervaren persoon met een bewezen trackrecord. Want het waren flinke projecten en trajecten waar zeer veel hiring managers en overige stakeholders bij betrokken zouden zijn.

Oplossing
Zo kwamen we na het uitzetten van onze vraag snel in contact met Bart Joosten van Accondo en is hij in september 2021 gestart. Zijn opdracht was om de uitdagingen in Maastricht Airport direct op te pakken en onze locaties in Venlo te ondersteunen. Daar lagen nog enkele cases te wachten vanwege interne promoties, uitbreiding en versterking van het toenmalige team. De focus hier lag vooral op Teamleaders en Supervisors, maar ook functies als Sustainability Manager en Site Manager vielen onder de verantwoordelijkheid van Bart.

Maastricht Airport, en daarna ook project Haps, bestond uit het gehele ´white collar´ team, van Troubleshooter tot Warehouse Manager, van Planner tot Manager Customer Service en van Drivers Desk- tot Customer Service Representatives.

Bart heeft na een zeer korte inwerkperiode alles zelfstandig opgepakt en stond direct in contact met alle stakeholders, hiring managers, externe partijen en onze interne organisatie. Het was niet altijd makkelijk en het is meer dan flink buffelen geweest, maar direct wisten we dat we een meer dan volwaardige collega hadden die we zijn gang moesten laten gaan. Daarnaast heeft Bart er ook voor gezorgd dat er aanverwante zaken zijn opgepakt, in gang gezet en/of verbeterd zijn.
Wat begon als een interim opdracht voor 3 tot 6 maanden, groeide uit tot een samenwerking van bijna 2 jaar. Zo heeft Bart diverse andere projecten geleid, zoals operationele initiatieven, contractonderhandelingen etc. en de resultaten zijn klinkend. Zo is hij direct en indirect betrokken geweest bij minimaal 100+ nieuwe collega’s. Daarnaast heeft hij ook een nieuwe interim IT recruiter geplaatst en ons Management Team vanuit Accondo geleid in hun jaarlijkse strategische tweedaagse.
Vanuit DSV kunnen wij Bart en Accondo alleen maar van harte aanbevelen voor zowel zijn persoonlijke interim capaciteiten alsook de diverse waardevolle oplossingen voor teamontwikkeling, extra interim ondersteuning of werving & selectie voor middel- en hoger management.
We keep moving forward en blijven in contact!

“Bevlogen en gedreven, dat is hoe ik Bart als persoon het beste kan omschrijven. Wat begon als een geschatte opdracht van 3 tot 6 maanden, is uitgegroeid tot een samenwerking van bijna 2 jaar. Waarbij we niet één, niet twee, maar drie vestigingen in Zuidoost Nederland hebben geopend. Een mooie samenwerking, waarbij Bart zijn inzet van onmisbare waarde is geweest. Zowel als persoon, maar zeer zeker ook als collega”, aldus Sanne Reijnders, Supervisor Recruitment.