Home / Veilig werken met machines
Inhoud bewerken

Veilig werken met machines

Accondo biedt basis- en gevorderden machinetrainingen op locatie aan, met als doel werknemers volgens de actuele regelgeving te informeren en op te leiden. Op deze manier zijn zij in staat een bepaalde machines op optimale en veilige wijze te bedienen.
Inhoud bewerken

Veilig werken met machines

Hoe werk je veilig met machines? Wij bieden veiligheidstrainingen aan die die je leren hoe je veilig met machines kunt werken.
Inhoud

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet (ARBO) dienen mobiele arbeidsmiddelen met eigen aandrijving bediend te worden door werknemers die beschikken over specifieke deskundigheid. Jaarlijks vinden er veel ernstige arbeidsongevallen plaats met machines zoals heftrucks, hoogwerkers, rolsteigers, enzovoort.

Na afloop is de deelnemer op de hoogte van de wettelijke veiligheidsvoorschriften die van toepassing zijn en beschikt de deelnemer over kennis van en inzicht in de veilige bediening en gebruik er van.

Resultaat

In de ochtend behandelen we de theoretische aspecten, waaronder wetgeving, ongevallen, de opbouw van de machine, opschriften en begrippen, veilig gebruik van de machine, en het correct beëindigen van werkzaamheden. De ochtend wordt afgesloten met een theorietoets.

Na de lunch oefenen de deelnemers in de praktijk met de machine. De ervaren instructeur beoordeelt gedurende het praktijkgedeelte of de deelnemer competent kan worden verklaard, op basis van de eerder afgenomen toetsing. Bij een positieve beoordeling ontvangt de deelnemer een certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

Handig om te weten
  • Wij verzorgen onze trainingen bij jou op locatie. De deelnemers worden dus getraind met eigen machines in de hun bekende omgeving.
  • Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier.
Op locatie
Iedereen

Op aanvraag.

Inschrijven voor deze training?

Ik schrijf me in voor Veilig werken met machines